keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Makoisaa joulua!

Moonan kakkutaivas toivottaa kaikille lukijoille ja asiakkaille makoisaa ja rauhallista joulua!






Kuvassa kinuskimacaronit suolahippusilla.




-Moona
PS. Muistakaa syödä kinkkua! ;)

Piparitalotehtaan viimeiset

Joulun viimeiset piparitalot lähtivät matkaan Etelä-Suomeen pari päivää sitten. Kakkutaivaan keittiössä on tuoksunut jouluiset mausteet jo marraskuun lopusta alkaen ja viimeiset piparit leivottiin muutama päivä sitten. Keittiönpöytä täyttyi taloista ja tila meinasi loppua jo jossain vaiheessa pienestä keittiöstä kesken.. Hätä kuitenkin keksi luovat keinot ja kaikki talot saatiin matkaan ajallaan ja ehjinä. Huh! Sompalassa oli pieni piparitalotehdas pystyssä useamman viikon ajan ja leipurilla oli erittäin kiva virittäytyä joulutunnelmiin hyvissä ajoin! :) Taikinaa tuli tehtyä melkein 10kg, siinä tuli resepti ja paistoajat tutuksi!
              Talot ovat värityksiltään aika lailla samaa, mitä on nähty aikaisemmin blogissa. Muutamia yksityiskohtia muuttelen aina koristeltaessa, se tekee työstä paljon mielekkäämpää. Koristelussa käytin jälleen pikeeriä, nonparelleja ja karkkeja. Nämä talot olivat ns. "pikkutaloja", hieman pienempiä kuin ne, mitä normaalisti teen, mutta silti tosi söpöjä!











Jouluterkuin Moona

tiistai 8. joulukuuta 2015

Piparitaloja jouluksi

Tässä kuvamateriaalia piparitaloista, joita olen väsäillyt marraskuun lopusta alkaen. Taloja on tullut tehtyä jo useampia, mutta värimaailma on sama kaikissa: vaaleansinistä, punaista, vihreää ja valkoista. Taikinat ja kuorrutteet teen aina itse alusta loppuun asti, koristelussa käytän karkkeja sun muita nonparelleja. Opiskelijakämppä on jo siis pidemmän aikaa tuoksunut kardemummalta, kanelilta, inkivääriltä ja neilikalta! Savupiipun kastoin ensiksi kuorrutteeseen ja samontein siniseen kidesokeriin, joka antaa piipulle ihanan huurteisen ilmeen. Amerikkalaiset candy canes piparminttutangot pääsi mukaan myös koristeluun piilottaen seinien liitäntäsaumat kätevästi. Erilaiset marmeladi,- suklaa -ja toffeekarkit reunustavat alustaa. Polun päällystin nonparelleilla. Talojen ulkomuotoon sain inspiraatiota Hannu ja Kerttu-sadun noita-akan karkkipläjäyspiparitalosta, jota sitten hieman suunnittelin hillitympään ja jouluisempaan muotoon.







Makein terveisin,
Moona