tiistai 14. helmikuuta 2017

Saint Valentin - Rakkauden juhlaa

Suomessa helmikuun 14. päivänä muistetaan ystävää, Ranskassa taas, kuten myös Jenkeissä, päivä tunnetaan rakastavaisten päivänä Pyhän Valentinuksen mukaan. Kaupat täyttyvät kaikenlaisesta pikkukrääsästä pari viikkoa etukäteen ja ravintoloihin tehdään varaukset jo hyvissä ajoin. Kuten varmaan voitte arvata, tänään piti myös kiirettä konditorian puolella ja pieniä kakkuja (petites gateaux) myytiin paljon. L'Atelier de Vincentin St. Valentin spesiaalit olivat tänä vuonna sydämen muotoinen macaronlaatikko neljällä raikkaalla maulla sekä kahdelle hengelle tarkoitettu romanttinen leivosasetelma punaisilla Delire-leivoksilla. Macaronit olivat mun omaa käsialaa ja sain päättää uudet kevään maut ihan vapaasti, joten valitsin vadelman (vaalean punainen), mintun (vaalean sininen), pistaasin (vaalean vihreä) ja sitruunan (kevään keltainen). Kasasin myös suuren, 200 kappaleen macaron pyramidin näyteikkunaan viime viikolla näillä samoilla uusilla kevään väreillä ja mauilla. Laitan kuvan postauksen loppuun. Mutta nyt sitten pitemmittä puheitta asiaan ja kuvia mun omista ystävänpäivän/rakastavaistenpäivän leivosvirityksistä, joiden avulla harjoittelin tulevaa näyttökoetta varten. Enjoy! Ja älkää säikähtäkö!!


Tart of love, omistettu kaikille ihanille ystäville (ja äipälle!), ketkä on siellä koti-Suomessa <3

Pate sablee aux noix de coco
Creme citron vert
Framboises frais
Petits merigues aux noix de coco
Roses de Maroc
Citronelle (herbe)

Kookoksinen makea piirakkapohja
Limekreemi
Tuoreet vatut
Pienet kookoksella höystetyt marengit
Kuivattuja Marokon ruusuja
Citronelle-yrttiä

Kepeää ja raikasta :)








Ja tämän karmaisevan ihanan herkun omistan kaikille niille, joilla on sydän hieman hajalla tai muuten vaan ottaa pannuun koko juhlan kaupallisuus.

Tartalette of broken hearts:
Pate sablee aux amandes et cacao
Caramel au beurre sale
Ganache chocolat noir 70%
Grenade et citronelle

Mantelilla ja kaakaolla höystetty makea piirakkapohja
Valuva suolakaramelli
Suklaaganache 70%
Granaattiomenaa ja citronelle-yrttiä

Tätä herkkua saa pian ostaa myös L'Atelier de Vincentistä!!! (tosin ilman erikoistehosteita..) Chef toimi virallisena koemaistajana ja totesi, että tartaletti on sen verran hyvä, että kelpaa myyntiin hänen puotiinsa, joten mulla alkaakin sitten tartalettiurakka loppuviikosta, kun valmistelen tuotetta vitriiniin. Upea kunnianosoitus, kun saan omat reseptit Chefin mappien väliin ja itsekehittelemän tuotteen myyntiin :)






Tein sydämen punaisesta sokerimassasta ja "vereksi" sekoitin vattuhilloa, punaista elintarvikeväriä ja ripauksen tummaa kaakaojauhetta. Pientä dramatiikkaa....


Saint Valentin macaron-laatikot








 Pyramidin kasausta, vitriiniin menevien "näytemacaronien" kuoret liimataan yhteen kuumaliimalla, jotta taideteos säilyy hyvänä pitkään. Vitriinissä oleva pyramidi toimii siis ikään kuin tilausmallina ja varsinaiset oikeat pyramidit kasataan sitten ihan täytetyillä macaroneilla. Makuina sitruuna, vadelma, minttu ja pistaasi.


Ihanaa ystävänpäivää kaikille! <3
-Moona