keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Joka hetken mysli

Joka hetken mysli








Nimensä mukaisesti tämä mysli sopii joka paikkaan ja aikaan. Omissa piireissä tästä onkin muodostunut yksi suosikeista, eikä aivan syyttä! Reseptiä on helppo muokata omaan makuun sopivaksi kokeilemalla erilaisia kuivahedelmä- ja pähkinäyhdistelmiä. Joukkoon voi nakata myös tummaa suklaata karkeasti rouhittuna jos siltä tuntuu!
 Makuyhdistelmiä löytyy rajattomasti, joten ei kun vain kokeilemaan ja voinpa melkein jo tässä kohtaa luvata, että kun olet kerran tämän superhelpon myslin tehnyt, porukka tulee sun oven taakse muovisten Tupperware-astioiden kanssa kinuamaan lisää ;) Tätä mysliä kannattaakin tehdä kerralla iso satsi; purkki hupenee nopeammin kuin osaat aavistaakaan! Onneksi valmistus on helppoa ja nopeaa, ainut asia mitä ei kannata unohtaa, on myslin sekoittelu paahtamisen aikana.



Ainekset:

12,5 dl / 500 g kaurahiutaleita
2 tl / 5 g luomukanelia
1 tl / 2 g vaniljajauhetta
0,5 tl / 1 g Himalajan Ruususuolaa
2,5 dl / 80 g kookoshiutaleita
0,75 dl / 70 g öljyä (kylmäpuristettua kookos- tai oliiviöljyä)
0,5 dl / 70 g hunajaa
1 dl / 50 g saksanpähkinöitä
1 dl / 50 g cashewpähkinöitä
2 dl / 100 g kuorellisia manteleita
1 dl / 50 g banaanilastuja
1 dl / 50 g kuivattuja karpaloita, mustikoita, rusinoita tms.

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, kaneli, vanilja, suola ja kookoshiutaleet isossa sekoituskulhossa. Lisää pähkinät ja mantelit. Nakkaa joukkoon hunaja ja öljy, sekoita hyvin ja kaada seos suurelle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda mysliä uunin keskitasolla noin 30 minuutin ajan, kunnes väri on kauniin kullanruskea ja tuoksu täyttää keittiön. Älä unohda käännellä seosta paahtamisen aikana, päällimmäiset hunajakuorrutetut pähkinät kärähtävät yllätävän helposti. Hyvä sekoitustahti on noin kolmesta neljään kertaa paahdon aikana, eli karkeasti noin kymmenen minuutin välein.
           Anna mysliseoksen jäähtyä hetken verran, ennen kuin lisäät joukkoon kuivatut karpalot ja banaanilastut. Nauti esimerkiksi jogurtin tai maidon kanssa, mihin aikaan päivästä hyvänsä. Loistava topping myös smoothiebowleihin!
 

Säilytä ilmatiiviissä rasiassa, maksimissaan kolme viikkoa.




- Moona