tiistai 25. elokuuta 2015

Hieman persoonallisempi synttärikakku

Kun sain alustavan kyselyn 70-v-kakulle, ajattelin vaistomaisesti jotain yksinkertaista, kuten sokeriruusuja ja sun muuta peruskamaa.  Noh ajatuksethan meni ihan uusiksi, kun kuulin asiakkaan toiveet koristelua ajatellen. Toivottiin todella persoonallista ja yksityiskohtaista kakkua, jossa sankarin harrastukset ja mielenkiinnonkohteet näkyisivät selvästi. Suomen metsät, mökkeily, hirvenmetsästys ja marjastus piti jotenkin ujuttaa kakkuun mukaan. Haastetta kaikkien yksityiskohtien lisäksi toi se seikka, että kakku oli vain kahdelletoista hengelle, eli kyseessä ei ollut mikään jättikakku, johon tavaraa olisi voinut loputtomasti ujuttaa. Suunnitteluprosessi oli jo sinänsä mielenkiintoinen: mittailua ja luonnostelua tuli tehtyä paljon tavallista enemmän.
             Kakkupohjaksi valittiin ihanan pehmoinen ja makea sokerikakkupohja, joka sai väliinsä raikasta mansikkamoussea kesän mansikoista (jotka olivat muuten niitä huikeita sotkamolaisia valioyksilöitä!) ja vadelmahilloa. Kaikki koristeet olivat syötäviä aina kuusista hirveen ja mökkiin asti. Vesi oli sinisen eri sävyillä värjättyä voikreemiä, mökkitien hiekkana toimi voikreemi ja keksimurupäällyste. Hillat, puut, kivet, ankat... aivan kaikki oli sokerimassaa, eli kovimmankin luokan sokerihiirellekkään ei varmasti jäänyt makeannälkä kakkukahvien jälkeen.Valmiista kakusta tuli ihanan ykityiskohtainen ja ainakin persoonallinen. Ainut sattunut moka oli liikennemerkin joutuminen väärälle puolelle tietä... :D











- Moona  


maanantai 10. elokuuta 2015

Pinkkiä, röyhelöitä ja blingiä!

Erään tytön 13-vuotis syntymäpäiväksi toivottiin kakkua, jossa on paljon pinkkiä ja bling blingiä. Makutoiveina olivat tuoreet mansikat ja vaalea sokerikakkupohja. Olen kuitenkin pohjimmiltani tyttömäinen tyttö ja tykkään pinkista sekä kaikesta kimaltavasta, joten ei ihme, että tätä pinkkiä unelmaa oli suuri ilo tehdä. Halusin yhdistää synttärisankarin tanssi- ja musiikkiharrastuksen kakkuun jotenkin, ja tovin mietittyäni päädyin yksinkertaiseen sokerimassasta valmistettuun g-avaimeen, jonka maalasin hopeisella elintarvikevärillä sekä valkoisiin röyhelöihin, jotka toivat mieleeni balettihameen tyllikerrokset.
             Röyhelöt, ruusut, pikkukukat, rusetit ja oikeastaan kaikki kakunkoristeet tein sokerimassasta. Tikkikuvioon käytin taikinapyörää muistuttavaa työvälinettä, jonka oikeasta nimestä ei ole hajuakaan.. :D Liimasin valkeita, helmiäiseltä hohtavia sokerihelmiä ympäri kakkua tuomaan lisää tyttömäistä otetta koristeluun. Ruusujen lehdet hohtivat tällä kertaa hopeansävyisinä ja tupsuttelin ympäri kakkua helmiäistä tomuväriä, mikä sai sokerimassan kimaltamaan kauniisti. Kuvissa valitettavasti tätä huikeaa kimalluksen määrää ei näkynyt huonon valaistuksen takia, mutta luonnonvalossa kakku pääsi todellakin oikeuksiinsa.
            Vaalean sokerikakkupohja sai täytteeksi tuoreista mansikoista valmistettua pyrettä sekä mansikkamoussea, jonka sisältä löytyi ihania pieniä mansikkayllätyksiä. Kakusta ei puuttunut pinkkiä eikä myöskään kimallusta ja se sai pienen sisäisen prinsessan taas vaihteeksi heräilemään.. :)












- Moona

PS. Kakkutaiteilija vaihtaa elokuussa kaulimen ja tomuvärit lukiokirjoihin ja uikkareihin, joten postauksia tulee blogiin harvemmin. Pysykää kuitenkin kuulolla, koska tosiasiahan on, että urhelijat rakastaa kaikkea makeaa, joten eiköhän sitä muutamat synttärikakut pyöräytetä Vuokatinkin suunnalla vuoden aikana. :)

maanantai 3. elokuuta 2015

Karate-kakku

Shotokai Kuusamo-karateseura juhli viime viikonloppuna kolmenkymmenen vuoden taivaltaan ja totta kai näin hienoa matkaa täytyy myös juhlistaa oikealla synttärikakulla. Kakkuun päätyi seuran perustajan karatevyö danin ja meijin arvoineen sekä mustat karateaiheiset figuurit ja vuosiluku. Harjoitussali Dojon logo kruunasi koristelun. Vaalea gluteiiniton pohja sai täytteekseen kinuskituorejuustoa, vadelmapyrettä ja tuoreita kokonaisia vadelmia. Kaikki kakussa on syötävää koristeita myöten.









- Moona