lauantai 8. joulukuuta 2018

Puolenyön hätäbrownie.

Kuten nimi jo kertoo, kyseessä on ultimate hätäbrownie, joka valmistuu vartissa! Englannin ihana Nigella Lawson on kehitellyt upean idean nimeltä Emergency brownie elikkäs todella nopeasti valmistuva herkkujen herkku.  Tässäpä nyt sitten mun versio hätäbrowniesta, josta oon kehitellyt pienen sinkkuversion. Täydellinen hemmottelu iltaserviisin päälle ;) Suklaata, suklaata, suklaata! Ja kuvia tästä ei ole luvassa, koska hätäbrownierepertuaariin ei kuulu valokuvaussessiot.

Nimi sinkkubrownie kertoo reseptin pienestä koosta, halutessaan tämän voi tuplata ja siitä saa mukavan isomman vuoallisen puhdasta onnea. Eli jos leivot perheelle, sukulaisille, ystäville, juhliin ym. tuplaa tai triplaa resepti samantien. Ja muutenkin hei oikeesti moniko poikaystäväkokelas kattelis mun hääräämistä täysillä sähkövatkaimen kanssa puolenyön jälkeen, ei varmaan kauheen moni haha! Kyllä neiti Mankisen huushollissa valitsee 24/7 vapaa keittiömellastus ah tätä yksinasumisen autuutta! Mutta nyt asiaan.


Puolenyön hätäbrownie

Sinkkuversio alumiiniseen minivuokaan 10x15cm

100g hyvää tummaa suklaata 70%,
jos ihan tumma ei nappaa, niin puolet maitosuklaata ja puolet tummaa toimii kans hyvin. Lopputulos on hiukkasen makeampi.
85g voita
25g fariinisokeria
50g hienoa sokeria
ripaus Himalajan ruususuolaa
65g venhäjauhoja
1,5 kananmunaa
25g hasselpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita, pistaaseja etc omaan makuun sopivaa
25g suklaata rouhittuna, mulla tää riippuu kaapin sisällöstä ja millon fiiliksestä, välillä nakkaan joukkoon valkosuklaata, välillä taas extratummaa


Sulata suklaa (100g) ja voi vesihauteessa tai vaihtoehtoisesti mikrossa 30 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää puolet sulasta voi-suklaaseoksesta, vatkaa hyvin sekaisin. Nakkaa joukkoon loput suklaa-voimixistä. Lisää jauhot ja suola, sekoita tasaiseksi. Lopuksi heitä joukkoon rouhitut pähkinät ja suklaat, kaada voideltuun ja kevyesti jauhoitettuun aluuminivuokaan (tai keraamiseen, lasiseen ym.) ja paista uunin keskitasolla 180C:ssa.
 Noniin paistoaika riippuu ihan uunin tehosta ja vuoan koosta. Sovella siis paistoaikaa tarpeen mukaan. Jos vuoka on suurempi, paista brownie-ihanuutta hieman vähemmän taikinakerroksen ollessa ohuempi. Tälle pikkuvuolle mun minibarbieuunilla paistoajaksi tuli n. 12min. Toisaalta tykkään itse astetta "raaemmasta" browniesta, joten paistoaikaan voi lisätä heti pari minuuttia, jos se taikinainen versio ei tunnu omimmalta. Älä kuitenkaan paista liikaa, keskiosa saa jäädä vähän tanssahtelevaksi, koska jäähtyessään rakenne tiivistyy.

Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja sirottele päälle tomusokeria koristeeksi. Tai sitten mun tekniikka eli suoraa vuoasta iiisolla lusikalla aamuyöllä. Oma valinta ;)

Toimii myös loistavasti pikkujoulujen tarjottavana, tämän suklaaihanuuden voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, leikata paloiksi ennen pippaloiden alkua ja menestys on taattu! Cocktailbailuihin voi leikata söpöjö minipaloja, jotka menee loistavasta finger foodista! Tai miksipä ei joululahjojen sekaan pienenä makeana yllätyksenä. Taipuu moneksi! Enjoy!

Ja niin kuin Ranskassa sanotaan - La vie est chocolat!

- Moona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti