lauantai 19. marraskuuta 2016

Eclair, eclair ja eclair

Joulukakut ja niiden koristedesignit ovat vihdoin ja viimein valmiit! Nyt odotellaan vain mainosten tuloa painosta, ja heti kun valmiit lehtiset päätyvät asiakkaiden hyppysiin, postaan myös tänne yksityiskohtaisen jutun tulevan joulun kakuista kuvien kera (mitkä ovat muuten aivan upeita!). Joulun odotus alkaa jo muutenkin näkymään katukuvassa, mikä tuntuu hieman oudolta, koska luntahan ei näy missään ja lämpöasteitakin on vielä päivisin reippaat 16-17 astetta. Elän siis syyskuun alkua jo neljättä viikkoa putkeen. Lunta ja pakkasta sekä Suomen ihanaa joulufiilistä tulee pakostakin ikävä, kun katsoo palmuihin viriteltyjä jouluvaloja :D Kauppojen jouluikkunat ovat aivan hulppeat! Pääkatu Avenue Jean Medecin on täynnä samanlaisia upeita näyteikkunoita, mitä koti-Suomessa näkee vain Stockmannilla. Joulukuuset ovat kuitenkin muovisia joka paikassa ja väriltään usein tosi erikoisia (esim. hopeisia tai pinkkejä..) Mun joulu kuluu tänä vuonna koulussa tai siis töissä Ateljeessa, onhan kyseessä vuoden kiireisin aika. Onneksi oma perhe matkustaa joulun viettoon tänne Nizzaan ja isä jopa lupasi raahata oikean joulukinkun mulle tänne matkalaukussa! Pidän viikon mittaisen loman joulun jälkeen ja suuntana on luminen Kuusamo, missä saan juhlia vuoden vaihtumisen ennen Nizzaan paluuta.

         Alkuviikko vierähti flunssassa, mutta pääsin onneksi jo keskiviikkona tositoimiin konditorialla. Chef kehitteli uusia tuotteita kiivasta tahtia koko viikon ja valikoimaan lisättiin mm. yuzu-sitruuna-eclair, mandariinitartaletti, passionhedelmä-vadelma-eclair ja vanilja-pekaanipähkinä-eclair. Mandariinit ovat juuri nyt parhaassa sesongissa, joten mandariinitartaletti on mennyt kuin kuumille kiville. Erikoinen yuzu-sitruuna-eclair on myös kerännyt paljon huomiota.


 Yuzu oli mulle aivan uusi tuttavuus viime viikkoon asti. Yuzu on aasialainen sitrushedelmä, joka on mandariinin ja Ichang papedan-hedelmän risteytys. Maku on omintakeinen, hieman hapan mutta samalla makea.


Chefin lauantai-aamun eclairit vasemmalta: yuzu-sitruuna, vanilja-pekaanipähkinä ja passionhedelmä-vadelma



          Päästiin Marien kans pursottelemaan pelti jos toinenkin eclaireja perjantaina, mikä oli hyvä treeni. Pursotus alkaa sujua jo paljon paremmin, mutta vaatii edelleen paljon toistoa. Ens viikolla alkaa suklaatyöt joulua varten! En malta oottaa! :)
Loppuun vielä muutamia otoksia tältä illalta ja parin viikon takaiselta Cannesin reissulta.

 Hämmentynyt juuston ostaja ja myyjä


Cannesissa on aivan mahtava katettu tori, josta voi ostaa mm. kukkia, vihanneksia ja hedelmiä, lihoja sekä juustoja.



 
Ilmapallokauppias Massenan aukiolla


 Jardin Albert 1er-puiston upea, moderni suihkulähde valaistaa auringon laskettua tricolorin väreillä.
 



Mukavaa viikonloppua kaikille! Nauttikaa lumesta :)
-Moona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti