perjantai 4. marraskuuta 2016

Sokeria ja suklaata

Kulunut viikko on jälleen kerran hujahtanut nopeasti. L'Atelier de Vincentissä oli kuitenkin hieman erilainen meininki, koska chef loisti poissaolollaan ja me Marien kanssa hoidettiin konditorian puolta suurimman osan ajasta ihan kahdestaan. Aikamoinen vastuunlisäys tapahtui kertaheitolla! Chef majaili kuluneen viikon Kolumbiassa ja veti siellä intensiivisen kakku/sokerityökurssin, joten Nizzan pään hommat jäivät sitten mun ja Marien harteille. Totta kai töissä sai muulta porukalta apua tarvittaessa, ja onneksi ei vielä tarttenu sekaantua leipäpuoleen!

            Alkuviikko oli tavallista kiireisempi Halloweenin ja Pyhäinpäivän takia. Pyhäinpäivä on täällä kansallinen vapaapäivä ihan niinkuin Suomessakin. Asiakkaita riitti enemmän kuin tarpeeksi maanantai-tiistai-akselille. Kakkua melkein lensi ulos ovista ja ikkunoista - leivästä puhumattakaan! Kiirettä piti, mutta mukavaa oli! Muutamia synttärikakkutilauksia osui alkuviikkoon ja pääsin harjoittelemaan suklaalla kirjoitusta, joka muuten on yllättävän vaikeaa! Harjoittelin muutamia kertoja pöytään ja yritin kovasti välttää noloja kirjoitusvirheitä - kun käsiala parani ja suklaan lämpötila oli hyvä, uskaltauduin siirtymään marmoripöydästä marsipaanilaattoihin. Suklaalla kirjoitus vaatii kyllä vielä paljon treeniä, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Pidän tämän postauksen lyhyenä ja ytimekkäänä tekstin puolesta. Jaarittelut siis sikseen ja kuvia peliin!


Joyeux anniversaire - Hyvää syntymäpäivää!


Parhaista parhain työkaveri Marie! Jaksaa opettaa mulle kärsivällisesti ranskaa ja muutenkin aivan huipputytsy! :)


Tarte aux multifruits - jättimäisen suuri hedelmätorttu! Halkaisija huikeat 38,5cm eli vetää vertoja jo perhepizzan koolle! Makea piirakkapohja (pate sablee), jonka päälle Marie paistoi mantelikreemiä. Mantelikreemin päälle levitin itsekeitetyn vattuhillon ja sinne tänne sattumiksi vaniljakreemiä. Koko komeuden kruunasi ihanat sesongin marjat ja hedelmät: mansikkaa, vattua, pensasmustikkaa, banaania, kiiviä, aprikoosia, päärynää, mandariinia sekä erivärisiä viinirypäleitä.





Costa Rica - kahvia ja suklaata rapealla praliinipohjalla

Huomenna ohjelmassa on pitkien yöunien lisäksi Juan-les-Pinsissä järjestettävät sokeri -ja suklaamessut. Paikan päällä on kojuja ja näytöksiä koko Provencen alueelta, joten nähtävää ja maistettavaa riittää! Lähdetään työpaikan tyttöjen kanssa kattelemaan kaikkea makeaa ja ihanaa. Mukava lähteä hyvässä porukassa, jossa kaikki ovat yhtä innoissaan kun minä! Lisää postausta tuosta reissusta myöhemmin!



-Moona


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti