maanantai 12. joulukuuta 2016

Maison de pain d'épice 2016 / Piparitalo 2016

Inkivääriä, kanelia, neilikkaa, kardemummaa ja ripaus raastettua appelsiinin kuorta.. Näistä tuoksuista ja mauista on mun joulut tehty! Niin Suomessa kuin täällä Nizzan auringon alla. Mielestäni joulusesonki on se kaikista paras aika vuodesta, ainakin näin leipomisten kantilta katsottuna. Mausteita, suklaata, karamellia, marenkia, kuivattuja hedelmiä ja kaikkia muita ihania raaka-aineita, joista voi loihtia rajattoman määrän upeita joululeivonnaisia.
            Chef kysäisi marraskuun lopulla, että haluaisinko loihtia Ateljeelle puolisen kymmentä piparkakkutaloa joulun kunniaksi vitriiniä koristamaan. Vapaa toteutus ja design. No minähän joulutonttuna vastasin heti ilman pientäkään mietintään, että tottahan toki! Sain siis käyttää omia reseptejäni taikinaan ja pikeerikuorrutuksiin, sekä suunnitella ja toteuttaa talot itse omissa oloissani iltapäivisin ilman kiirettä. Halusin taloista värikkäät ja lapsenomaiset - inspiraationa toimi satu Hannusta ja Kertusta. Reilusti värejä, karkkeja ja kuorrutetta! Jotain mikä herättää ohikulkijan huomion vitriinissä. Pitemmittä puheitta vuoden 2016 piparitalot a la Moona.




Tilannekuvia makealta työmaalta ;)




Kuorrute on värjättyä pikeeriä ja koristeina käytin jos jonkinlaisia karkkeja sekä pieniä valkoisia marenkeja. 








 Mukavaa joulun odotusta!
- Moona



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti