perjantai 23. joulukuuta 2016

Makeaa joulua! Joyeux Noel!

Toivotan makoisat joulut kaikille lukijoilleni jo hyvissä ajoin, eli tänään 23. päivä. Syy aikaiseen hyvän joulun toivotukseen on melko simppeli: huomisesta aatosta on tulossa eeppinen! Luvassa on vuoden kiireisin ja tuotteliain myyntipäivä Ranskan leipomo-konditorioissa. Konditoriapuolen tiimi aloittaa työt viimeistään 03.30, Chef luultavasti jo aikaisemmin. Leipurit laittavat uunit lämpiämään siinä yhden jälkeen. Leivän myynti on normaalina arkiaamunakin kiivasta, joten en vielä edes osaa kuvitella jouluaaton huumaa ja häsläystä. Suurin osa Buche de Noel:sta haetaan launtaina kello kymmenen ja kahdentoista välillä, sama pätee leipiin ja muihin tuotteisiin. Joulukakkujen ennakkotilauslista näytti keskiviikkona jo varsin pitkältä vain yhdelle ainoalle päivälle - 86 joulukakkua oli myyty lauantaille ja tilauksia sateli lisää vielä aatonaattonakin.
                Luvassa on siis kiireinen ja kofeiinintäytteinen päivä! Onneksi tiimi on loistava, joten päivästä on tulossa varmasti ikimuistoinen. Täällä Nizzan päässä on siis luvassa vähän hektisempi jouluaatto, mutta odotan tuota adrenaliinipäivää jo innolla ja varsinkin niitä hetkiä, kun pääsen näkemään asiakkaiden innostuksen ja tyytyväisyyden. Valmistelut on suurimmalta osin tehty, lista hoidettavista ja tehtävistä asoista lyhenee hyvää vauhtia ja kaikki on loistavalla mallilla aattoa varten. Let's do this! Joulun jälkeen pääsen viikon lomalle ja aion todellakin rentoutua! Viikko ilman aikaisia aamuherätyksiä on luksusta! Tässä kuitenkin vielä muutamia pipareita, joita kuorruttelin tämän ja viime viikon aikana sekä nopeita (ja ei niin laadukkaita) otoksia työn keskeltä jouluhaloista. :)













Buche Mont Blanc eli kastanja-jouluhalko



Pieni joulujuna



Joulujunan punaisten suklaamoussekuutioiden spraymaalausoperaatio


So Chic! Suklaa-kahvi-joulukakku

Herkullista ja rauhallista joulua täältä Nizzasta!
-Moona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti