perjantai 24. heinäkuuta 2015

Hääpäivä-kakku hiihtäjäpariskunnalle

Hiihtäjäpariskunta toivoi hääpäiväkseen kakkua, jonka välistä löytyy tuoreita mansikoita. Muuten leipuri sai täysin vapaat kädet ja luovuus pääsi todellakin valloilleen. Tämä kakku ei ole ehkä se aivan perinteisin hääpäivän kruunu, vaan siinä on ripaus persoonallisuutta perinteisen valkoisen sokerimassan ja pursottelun lisäksi. Sormukset ja kukat kuuluvat olennaisina osina hääkakkuihin, joten halusin ne tietysti mukaan myös tähän kakkuun. Hääparia edustaa tässä tapauksessa sukset, joihin maalasin kultaisella värillä numeron 1. Kyseessä kun on ensimmäinen hääpäivä. Perinteiset pikeeripursotukset kaikessa komeudessaan antavat kakulle perinteistä leimaa, jota koristeluratkaisu sitten hieman rikkoo. Gluteiiniton pohja sai väliinsä tuoreet mansikat ja vaniljamoussen.










Hiihtokelejä ootellessa..

- Moona

Hempeät rippikeksit

Rippikeksien toiveena oli tyttömäiset värit ja muodot, joten kuorruttelin pikkuleivät valkoisen, vaaleanpunaisen, liilan ja vaaleansinisen sävyillä. Hempeys ja tyttömäinen tyyli syntyi värivalintojen lisäksi hennoilla kukka- ja sydänkuvioilla sekä mekkomuotilla, josta on muuten tullut yksi suosikeista lähiaikoina. Kuorrutteen sokerisuutta kevensin raikkaalla sitruunamehulla ja pienet ristit kuppikakkujen muotoisissa kekseissä maalasin kultaisella elintarvikevärillä.











-  Moona

torstai 23. heinäkuuta 2015

Angry Birds

Vihaiset linnut ja irvistelevät possut ovat olleet jo pitkään päivän sana ympäri maailmaa. Ei siis ihme, että nämä suloisen höpsöt pelihahmot päätyivät myös kakunkoristeiksi asti. Änkkäreitä oli todella hauska tehdä ja ilmeissä sai käyttää luovuutta, varsinkin possujen kohdalla. Koristeet kuivuivat parisen päivää työtasolla ja kyllä ohi kulkiessa jokainen perheenjäsen taisi hieman naurahtaa tai ainakin hymyillä näille olioille, jotka tuijottivat täysillä takaisin. Angry Birds-hahmot olivat kyllä sellainen projekti, joka toi hymyn huulille monta kertaa!







- Moona

Leipuri itse

"Virallinen kuva leipurista" :)






Kiitos kuvasta kuuluu Suvi Peltolalle!

- Moona

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Rippikakku

Viime viikonlopun rippijuhliin toivottiin persoonallista, mutta samalla myös hillittyä ja eleganttia kakkua. Päädyin kuorruttamaan kakun valkoisella sokerimassalla, joka on ihanan puhdas tausta koristeille ja sopii loistavasti rippijuhliin. Koristeluun toivottiin jotakin persoonallista, joten tein kakkuun rippiruusujen lisäksi kitaran ja jalkapallon, jotka olivat erityisen tärkeitä asioita nuorelle rippisankarille. Kakkupohja oli vaalea gluteiiniton sokerikakku ja täytteiksi valikoitui kesäinen mansikkamousse ja vadelmahillo. Koristeet taiteilin sokerimassasta ja ristin maalasin kultaisella elintarvikevärillä. Kakku oli hillitty, mutta samalla myös persoonallinen.










- Moona

Mustaa valkoisella vai toisinpäin??

Serkkuni pääsi ripille parisen päivää sitten ja en tietenkään voinut lähteä juhliin mukanani jotain pientä makeaa. Teemaväreiksi valikoitui aina yhtä tyylikkäät musta ja valkoinen. Pursotinpussi pääsi jälleen todistamaan monikäyttöisyyttään näitä keksejä tehdessä. Kehittelin kekseihin salmiakinmakuisen mustan kuorrutteen. Apteekin salmiakkimixeri ja musta elintarvikeväri yhdessä tekivät sokerikuorrutteesta mustaakin mustempaa. Pakko sanoa, että kuorrutettahan tuli maisteltua ja hyvää se oli. Myös koemaistajat taisivat sitä kehua. Valkoinen kuorrute taas on pehmeää ja tasapainoista vaniljaa, joka sopii hyvin yhteen kirpeän salmiakin kanssa.













- Moona

torstai 16. heinäkuuta 2015

Punaiset ruusut

Punaiset ruusut ovat klassikko niin kukka-asetelmissa kuin kakuissakin. Ne toimivat aina tilanteesta riippumatta. Synttärikakut, valmistujaiskakut, rippikakut, hääkakut.... Ruusut löytävät tiensä kakkuun kuin kakkuun. Vaikka punaiset ruusut ovat ehkä hieman ennalta-arvattavia ja joku voisi sanoa kuluneita tai tylsiä, ovat ne omia suosikkejani kakuissa. Punainen toimii myös vuodenajasta riippumatta. Vanhassa vara parempi siis, ainakin tässä asiassa! :D Ruusut askartelin käsin sokerimassasta, jonka värjäsin punaiseksi elintarvikevärillä. Ruusumuotteja en omista, joten terälehtien leikkaamiseen käytin erikokoisia metallisia pursotintyllia ja pakko sanoa, että yhtä hyvin nekin ajavat asiaansa.



- Moona

Kukkaköynnös kakkua koristamaan

Mikä sopisikaan kesän juhliin paremmin kuin värikkäät kukat? Sama pätee myös kakkuihin. Rakastan sokerikukkien taiteilua ja mielestäni, mitä enemmän kukkia kakussa sen parempi! Tässä köynnöksessä pääosissa loistavat valkoinen pioni ja vaaleanpunaisen eri sävyissä hehkuvat ruusut. Koko koriste on syötävä ja valmistettu jälleen sokerimassasta. Pionin tekeminen itsessään kuivumisesta puhumattakaan on aikaa vievää puuhaa, mutta loppupeleissä todellakin kaiken sen vaivan väärti. Terälehdet leikataan muotin avulla, ohennetaan ja lopuksi liimataan kiinni toisiinsa joko vedellä tai elintarvikeliimalla. Lehdet ja pikkukukat ovat simppleitä, mutta ne täydentävät asetelmaa mukavasti ja tuovat siihen väriä. Köynnös päätyy mummin ja ukin kahvipöydän kakkuun parin viikon päästä.










- Moona

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Ruusuinen kakku rusetilla

Tässä ruusuin ja rusetein koristellussa kakussa näkyy ja maistuu kesä. Kakkupohjana on gluteiiniton versio vaaleasta sokerikakusta vaniljalla maustettuna. Täytteeksi valikoitui kesäisen kirpsakka sitruunamousse ja tuoreet vadelmat.  Lisäpotkua kakku sai sitruunanmehun ja veden seoksella, jolla kakku kostutettiin. Valkoinen rusetti ja oranssit ruusut ovat sokerimassasta, pursotukset pikeeristä. Tein ensimmäistä kertaa oransseja ruusuja, yleensä väreiksi valikoituvat valkoinen, vaaleanpunaisen eri sävyt ja tummanpunainen, joten vaihtelu todellakin virkisti.







- Moona

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Sennin hiihtävä nalle-kakku

Minulla ja parhaalla ystävälläni oli viime talvena diili: jos hän hiihtää tiensä nuorten maastohiihdon MM-kisoihin Kazakstaniin, teen hänelle hiihtoteemaan liittyvän kakun. Noh niinhän siinä onneksi kävi, että tyttö hiihti kisoissa ja mulle se tarkoitti sitä, että uuni kuumaksi vaan ja eikun leipomaan. Suklaamaakari sai suklaakakkua vadelmahillolla ja kinuskituorejuustotäytteellä. Nallen ja muut koristeet valmistin sokerimassasta ja pienen kyltin tekstin maalasin mustalla elintarvikevärillä. Hiihtonalle on muuten vieläkin tallessa ja se toimii tällä hetkellä keittiön vahtina... :D








- Moona